AW435X

Din lokala fackhandel med serviceverkstad sen 2004

Husqvarna lanserar nu Husqvarna Automower® 435X AWD, en AI-aktiverad robotgräsklippare med fyrhjulsdrift och smart hemanslutning. Denna helt autonoma gräsklippare är konstruerad för att klara av tuff terräng samt backar med en lutning på upp till 70 % och arbetar med Amazon Alexa, Google Home, IFTTT och ger ett öppet API för smart hemintegration.


Ingen gräsmatta är för tuff och brant för den nya robotgräsklipparen Husqvarna Automower® 435X AWD som utan problem klättrar upp för lutningar på upp till 70 %. För att få ett grepp om hur brant det verkligen är kan man jämföra med svarta slalombackar som brukar ha en lutning på cirka 40–60 % eller en backhoppningsbacke som vanligtvis når upp till cirka 70 % lutning. Utöver det kan den nya robotgräsklipparen klippa ytor upp till 3 500 m2 samtidigt som ljudnivån bara är 62 dB.


– Tack vare sin förmåga att ge ett perfekt klippresultat i ”omöjliga trädgårdar” i kombination med flera produktinteraktioner, inklusive integration med AI så som Amazon Alexa och Google Home, sätter Husqvarna Automower® 435X AWD en helt ny standard för robotgräsklippare, säger Olle Markusson, produktchef för Husqvarna.

Flera röstkommandon för Husqvarnas anslutna robotgräsklippare


Från och med i vår kommer Husqvarna Automower® 435X AWD och alla andra Husqvarna-robotar med Husqvarna Automower® Connect att kunna använda röstkommandon via Amazon Alexa och Google Home. Via dessa röststyrda högtalare kan användaren ge kommandon till klipparen. Avancerade användare kan designa sitt eget program för robotgräsklipparen via IFTTT eller ett öppet API. Dessutom arbetar Husqvarna Automower® Connect även tillsammans med GARDENA SmartSystem och kan då även sköta bevattningen i en smart trädgård.


Röstinteraktionen kommer till en början att vara tillgänglig på engelska, följt av tyska och franska. Ytterligare språk kommer efter hand.


Nya säkerhetsfunktioner

 Förutom den inbyggda säkerhetsfunktionen som automatiskt stoppar gräsklipparen om den lyfts upp eller välter, är Husqvarna Automower® 435X AWD utrustad med ytterligare flera nya funktioner för att öka säkerheten. Ultrasonic, inbyggda ultraljudssensorer, hjälper gräsklipparen att minska hastigheten och undvika hinder genom att upptäcka dem i tid. Tillsammans med en främre stötdämpare av gummi, garanterar Ultrasonic att det inte blir några häftiga stötar när robotgräsklipparen kommer i kontakt med ett föremål. Husqvarna Automower® 435X AWD har också automatisk passagehantering och LED-belysning.
Det finns flera tillbehör till Husqvarna Automower® 435X AWD, inklusive utbytbara toppkåpor i vitt och orange samt ett borstpaket som håller hjulen rena för att förbättra hjulens grepp mot gräset ännu mer.


Om Husqvarna Automower®

 Husqvarna Automower® är sedan 1995 världsledande när det kommer till robotgräsklippare och gräsklippning av såväl offentliga som privata gräsmattor. Maskinerna är kända för sin tysta och pålitliga gång och sin förmåga att klara av att klippa komplexa gräsmattor.


Tack vare maskinens självgödslande skärteknik och pivoterande knivar, kräver gräset inte lika mycket gödsling jämfört med andra skärtekniker. Husqvarna Automower® klipper lite i taget men ofta, vilket i kombination med skärtekniken innebär en tätare och grönare gräsmatta med mindre mossa.


Husqvarna Automower® 435X AWD lanseras den 1 april.
Cirkapris: 49 900 kronor.

MÄLARDALENS SKOG & FRITID AB


WEDAVÄGEN 3B

152 42 SÖDERTÄLJE

INFO@SKOGFRITID.SE


08-554 203 70

ORG NR: 556657-7283


ETBL 2004